Training, 19 november 2018

Digital Camera
Voordat de splitsing zal plaatsvinden tussen de iets langere en de iets kortere afstanders…toch maar weer de altijd aanwezige groepsfoto.

Brr, een ijzige kou vanmorgen, dat wordt wennen als inderdaad van de week de beloofde min tien graden zal worden gehaald. Gelukkig gisteravond nog een zeiltje voor de voorruit van de auto gedaan, scheelde een aantal koude vingers vanmorgen. Over een aantal weken de Montferlandrun, dus de voorbereidingen en parcoursverkenning zijn weer begonnen. Hoewel ik niet de intentie heb om te participeren in de loop, wel meegedaan aan het kleine trainingsrondje van 7,50 kilometer. Voor nu meer dan voldoende voor mij. Een klein aantal ging voor de langere afstand en de meesten kozen voor de korte route. Dit vanwege opbouw na een blessure of, zoals ik, gewoon de  15 net iets te lang vind. Zeker geen Peeskesweg, best wel een klim. Zoals elk jaar zijn er meerdere lopers die parcoursverkenning doen om weer eens te voelen hoe het vals plat en de heuveltjes dit jaar voelen aan de spiertjes. 

Goed verpakt op weg om de strijd om heuveltjes te beginnen.

Kortom een behoorlijk lopers veld onderweg. Als ik mijn spieren goed interpreteer hebben ze deze heuveltjes al een geruime tijd niet meer geproefd. Het was wennen, zullen we maar zeggen. Gelukkig voor deze loop goed ingepakt, een extra laagje en uiteraard handschoenen en een muts op het kalende hoofd. Het duurde even voordat we het schaduwrijke gedeelte voorbij waren en dat zit je al op een kilometer of twee. Dan loop je eindelijk in de zon en worden, ondanks de handschoenen, de vingertoppen ook eens warm. Onderweg af en toe teruglopen om de achterste op te halen, tenslotte ‘You never walk alone’! Op de Oude Eltenseweg links en rechts continu ingehaald door de Mountain bikers. Wat een drukte hier. Gestaag en rustig kunnen lopen, maar ja die heuveltjes best lastig voor de spieren. Hup de Beekseweg op en dan tik ik de vijf kilometer aan. Vanaf de rotonde dan de lastigste stuk van de route, de Drieheuvelenweg, een  

Even groeperen voor de juiste setting

behoorlijk lastig stuk van klimmen en ongeremd dalen over een afstand van drie kilometers incluis de Zeddamseweg, nog maar te zwijgen van de lastig lopende klinkers aldaar. Al met al een dikke negen kilometer op de teller, iets meer dan gepland, maar toch goed te doen. Het wordt bijna traditie, net als de vorige training, dit keer weer met een plesante afsluiting. Dit keer in ‘De Snor’ met koffie en een opwarmertje voor de ingewanden. Op naar een warme douche en lekker voor de buis kruipen, eens kijken hoe er gelopen wordt door de overige FRoS’ers tijdens de 7HL in Nijmegen. Het weer is perfect voor een recordpoging.

het weer was weer lekker in ’s Heerenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s