Training, 21 april 2019

Vandaag is de Fun Run dicht bij huis en dat alles vanwege het paas brunchen, wat ook moet gebeuren op, zeker, de eerste paasdag. Wel lekker vlak parcours, dat weer wel, over de Liemerse dijkjes. Startplaats vandaag bij het beeld van de bijna vijf meter hoge mammoet. Hier neergezet ter herinnering aan de gevonden botten van dit uitgestorven dier tijdens de uitgraving van de tunnel t.b.v. snelheidslijn. Vandaag maar twee laagjes op mijn lijf in plaats van de vijf van vorige week, dus we gaan de goede kant op. De route ging langs de hoge snelheidslijn, recht toe recht aan. Pas op twee kilometer even tijd voor een rustpauze én voor het nodige rekken en strekken. De groep loopt vandaag wel bijzonder snel van stapel. Ik probeer mijn tempo vast te houden en mezelf

niet al te moe te maken, hoewel dat nooit zal lukken. In ieder geval al twee kilometer kunnen rennen rondom de zes minuten per kilometer, voor mijn doen heel wat. Zo’n 2,5 kilometer langs de snelheidstracé. Even een bochtje om weer parallel langs het tracé te lopen. Na kilometer punt vier, eindelijk van het rechte stuk af en van het tracé af. Hup, richting Pannerden. Vanaf dit punt liepen we een iets andere route dan eigenlijk gepland was, maar ach, de beentjes bewegen en daar gaat het maar om. Wel weer zo’n lang recht stuk, dat je gaat denken waar is het eind, potjandorie. Op kilometerpunt 7 kom je dan echt op de Leuvensedijk en wordt het landschap weer interessant om naar te kijken.

Een pracht gedeelte van de Liemers, dit stiltegebied. Mooie vergezichten met groen land, vijvers en dieren die hier allemaal vrij spel hebben en niet gestoord worden. Uiteraard doemt de Jezuïten Waai op, een mooi uitgestrekte waai die schitterend door de zon wordt beschenen en zich van de mooiste kant laat zien. Ik heb al veel geschreven over Leuffen ( Leuven) een kleine buurtschap die door een dijkdoorbraak in 1799 geheel is verdwenen en toen het begin was van de Jezuïtenwaay, anders was het geen waay geworden. Dus dit slaan we dit keer maar eens over. Nog even stilstaan bij het monument ter nagedachtenis van de gebroeders Jan en Piet Meuwsen die hier tijdens de oorlog zijn doodgeschoten op de leeftijd van 17 en 23 jaar. Op 4 mei 2017 is dit monument op een winderige dag onthuld, zelfs nabestaande waren hier nog bij aanwezig. In de vroege ochtend van 5 mei zal de Loopgroep FRoS hier weer een krans leggen.

Gelukkig is het eind in zicht, want de benen worden behoorlijk zwaar. De eerste zes, zeg maar zeven gingen me goed af en beter dan ik had verwacht, maar vanaf kilometer zeven werd het pas lastig voor mijn benen. Ik voel nu wel, dat ik het gehad heb. Na het monument van de gebroeders Meuwsen is het nog, nog maar (?), anderhalve kilometer tot de auto en ook nog (brrrr) een beetje vals plat. Puh, dat zijn toch wel klimmetjes na al die afgelegde meters. Zo, bijna elf kilometer op de teller. Meer dan genoeg voor vandaag, ook maar eens beginnen aan mijn eigen Pasen én aan mijn eigen opstanding, ik denk ergens in de middag. Vrolijk Pasen! Pica’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s