Training, 28 april . 2019

Na een week slecht gepresteerd te hebben, weinig kilometers in de benen en bijzonder veel last van de rechterknie, toch maar weer eens wagen aan de wekelijks fun run. Weinig energie de laatste tijd om mijn geplande kilometers te volbrengen, eens kijken wat deze bosloop te weeg brengt. Het weer is prima, bijna te kil, maar met een paar meters verder, goed te doen. Startplaats vandaag landgoed Beekhuizen, een alom bekend gebied. Beekhuizen werd in 1682 toegevoegd aan landgoed Biljoen door Alexander van Spaen, heer van kasteel Biljoen. Dan eerst maar eens richting de Beekhuizense vijver, onderdeel van het parkachtig aandoende dal van de Beekhuizensebeek. Oeps, de rechterknie doet wel erg vervelend, voor mij bijna een aanzet om te stoppen. Na de vijver op naar een twee kilometer en lastig vals plat richting hei. Even een fotomomentje tijdens de rek en strek op het uitgestrekte uitkijkpunt.

Na deze rustperiode weer verder in draf tempo. Recentelijk hebben ze hier een aantal paden dichtgegooid en een nieuwe paden aangebracht. Dus wel even een vraag waar uit te komen. Dit nieuwe pad brengt je dan naar de heuvel ‘Kraaijenberg’. Wel weer een bijzonder mooi pittoresk plekje met een waanzinnig mooi vergezicht, maar wel door middel van een behoorlijke klim om er te komen. Daarna zigzaggend naar beneden en in het dalgedeelte bleven we even bivakkeren. Reden, een liggend paard, volgens sommige slapend en volgens sommige dood. Een aantal paarden stonden er dichtbij, als een soort wake. Ja, je verzint het maar! Inmiddels is er wel contact geweest met de beheerder van het gebied, dus het wordt opgelost. Ondertussen waren we wel van het pad af, dus zeg maar de route. Dan maar op eigen kompas verder gaan.

Geen zin meer om na al deze gemaakte meters, nog de route te hervinden. Dat is dan wel weer het nadeel als je bekend bent, sorry routeplanner. Dus even door mul zand heen bijten om weer een pad te vinden die ons richting auto zal brengen. Hier ging het gelukkig naar beneden, hoewel dat voor mijn knie ook niet al te goed is. Na zo’n acht kilometer de ‘muur van Aalbers’ oversteken om aan de bovenkant van de Tennis Club uit te komen. Doorlopen tot het oude zwembad, tegenwoordig omgevormd tot een natuurlijke oase voor plant, dier en mens. Momenteel vindt hier de realisatie plaats van ecologische woningbouw. Voor ons nog even de pas erin en heerlijk de heuvel af richting finish. Puh, toch blij, dat het weer gedaan is, 9,5 km op de teller. Zo nu even opfrissen en direct naar de opening van de tentoonstelling ‘oud in een ander jasje’ gerealiseerd door fotoklub Duiven in samenwerking met het Liemers Museum. Wat dat inhoud? Zelf maar eens op onderzoek uit gaan in het Liemers Museum, wees er wel tijdig bij, binnen een aantal weken verhuizen ze naar de overkant. Na de opening maar eens genieten van de zondag. Pica’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s