Training, 14 juli – 2019

Na een paar zondagen stil te hebben gelegen, nou stil, in ieder geval bezig met andere bezigheden dan lopen, nu weer de zondag opstarten met een loopje. Uiteraard gaan de doordeweekse trainingen gewoon door, hoewel het deze week, ondanks de mindere temperaturen, toch behoorlijk broeierig was. Vorige weekend nog een prachtig Afrika Festival in Hertme mogen meemaken, lekker eten, geweldige acts en muziek, maar bijzonder druk, zeker met een wereldster zoals: Fatoumata Diawara was er weinig ruimte voor beweging. Voor mij uiteraard een plus voor Gnaoua muziek en de groep Daraa Tribes, geweldig om mee te maken.

Terug naar de Fun Run, onze routeplanner had weer eens een rondje Havikerwaard uitgezet over een afstand van tien kilometer. Oeps, problemen met het uploaden van de route, uren mee bezig geweest en elke keer een code waarmee ik de Garmin moest koppelen. Uiteindelijk gelukt, vraag niet hoe, maar het werkt. Moeizame actie. Terug naar de Havikerwaard, dit is een rustiek tussen-verbindingsgebied tussen de Veluwe en de IJssel. Hierbinnen vallen de particuliere landgoederen Middachten en Hof te Dieren. Binnen dit gebied wonen slechts een kleine honderd mensen binnen een oppervlakte van 746 ha. Ruimte genoeg. Het weer was goed om te lopen, in ieder geval minder broeierig dan van de week. Eerste traject verliep prima over het Havikerwaardse asfalt. Na zo’n 3,5 km schiet je het bos in en dan is het weer klimmen geblazen. Hier passeer je net na het spoor de begraafplaats van Ellecom. Vanaf 1874 werden er hier al mensen begraven. De grond werd ter beschikking gesteld door Graaf Bentick van Middachten en architect J. Brink Evers heeft gezorgd voor de inrichting van de begraafplaats.

Na een poosje heuvel op te hebben gelopen, merkte ik wel weer, dat de heupen begonnen te klagen en de kuiten gingen verstijven. Ik dacht, dat ik er vanaf was, dus niet, dan maar weer fysio opzoeken. In ieder geval nu al op de helft van de geplande afstand. Het vordert! Nog ommetje langs kasteel Middachten, waar net de hoogwaardige, zoals ze het noemen, tweedehands boeken, antiquariaat en kunst – markt werd gehouden. Gelukkig was de entree gratis. Kasteel Middachten werd al genoemd in 1190 als vrijgoed van Jacobus de Mithdac. Rond 1360 werd er een onderkelderde donjon gebouwd met twee haakse vleugels aan een binnenplaats en een forse voorburcht door Hendrik van Middachten. Het kasteel werd door de eeuwen heen herhaaldelijk verwoest en in gewijzigde vorm herbouwd en is nu opgenomen in de lijst van 100 onroerende monumenten die in buitengewone omstandigheden bijzondere bescherming behoeven door het ministerie van WVC. Nog even een stukje onder de A348 door tot aan de parkeerplaats. Verdikkeme net geen tien kilometer, dan maar even doorzetten om de twee cijfer (voor de komma) op de teller te krijgen. Resumé: ondanks de vastzittende onderdelen van mijn lichaam best heerlijk gelopen met de groep. Blijft altijd gezelliger dan alleen de weg op. Pica’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s